Alla inlägg under november 2011

Av ILOS - 7 november 2011 10:12

Ibland träffar du människor i ditt liv, när du verkligen känner, att du får hjälp och inspiration att ta ett steg framåt. Tänk bakåt i tiden, då kan du sakta se hur pusselbitar i ditt liv kommer på plats, och då förstår du genast, vad olika människor har betytt för dej. Det är svårare att se klart på det som händer  i nuet. All kunskap, stöd och hjälp behöver tid för att falla i rätt jord.

Men det är alltid du själv som bär på kunskapen om dej själv. Det är du i din innersta kärna som har lösningen hur du ska gå vidare i ditt liv. Men du behöver någon som öppnar dörrar, och det är då dessa speciella människor kommer in i bilden. Ibland kan en sådan person väcka många känslor inom dej. Du kanske medvetet eller omedvetet har stängt dörrar, som du inte vill, kan eller våga öppna. Du har kanske tappat dina "nycklar". Men det är sällan du kan bli harmonisk igen eller nå din inre kärna, utan att vädra ordentligt.


Religion kan vara ett sätt att slippa känna sina egna känslor, som jag ser det, i alla fall  den kyrkliga religionen. Du överlåter din lycka/olycka till högre makter och kan den vägen finna frid. Inget fel i det. Men jag tror t om din tro blir mer äkta och intensiv, om du först tar hand om "olyckan" sedan tron. För det är väl inte meningen att vi ska tro på Gud för att vi mår dåligt? Antingen tror du på honom eller inte!?


Jag har träffat på många människor som rättat till mitt "pussel", som gett mej vingar och gjort att jag vågat flyga. Det kan handla om goda samtal, härliga skratt, en öppen famn, goda middagar, kort sagt familjen och mycket goda vänner. Sedan finns det dom som besitter djup kunskap, eller de som själva blivit utsatta för sjukdom eller annat, som ger det där extra som kan öppna de tyngsta dörrarna.

Var rädd om dina möten i livet, speciellt när du möter någon som väcker starka känslor, på gott och ont, det är dom som överlämnar nycklar till dej, nycklar som öppnar dina innersta dörrar till visdom.


Av ILOS - 6 november 2011 09:36

Det största ansvaret du har, näst efter att ta hand om dina små barn, är ansvaret över dej själv. Du kan känna dej sönderstressad av ditt jobb, pressad av en dålig relation, känna allmän otrivsel över ditt liv, ja, du kanske bara går och väntar att något ska hända. Men ingenting alls kommer att hända, om inte du öppnar dina ögon, möter din egen blick, ser dej omkring, och tar in sanningen, att det bara är du som kan förändra din värld.

Du är ditt liv. Ditt liv är du.

Vilken gåva när du inser det! Då kan ingenting stoppa dej från att ta det första steget, och börja din väg att nå det mål du själv bestämmer. Jag vet, det är inte en lätt uppgift. Livet är inte en förtrollad värld där bara gott händer. Livet är på gott och ont, och du kommer  förmodligen att göra andra människor besvikna för att kunna uppnå ditt mål.

 Tyvärr är det så, att dominerande människor har ofta förmågan att "förvandla" sin omgivning till små"tjänstefolk", som ger avkall på sin egen utveckling  och t om personlighet, för att platsa in i den dominerandes värld. När du då vill bryta ut dej från din kuvade ställning då möts du av protester. Ingen vill tappa människor som gör allt för att just du ska må så bra som möjligt. Men vad får du ut av det? Solar du i glansen av en människa du tror att du vill efterlikna? Jag skriver tror, för min övertygelse är att du eller jag kan aldrig må så bra som när vi går i samklang med den person vi är. Och tro mej eller ej, när du väl bestämt dej för att visa vem du är och stå för det, då kommer du att hitta de människor som stärker dej precis som du stärker dom.


Vägra låta någon ta tuggor på dej eller ens nagga dej i kanten, du är för värdefull för det!



Skapa flashcards